Jeroen Rekveld speelt Santiago de herder

santiago de musical
‘Ik in een hoofdrol, dat bedénk je toch niet!’

Jeroen Rekveld hoorde onlangs van een kennis iets over repetities voor Santiago de Musical. De relatie stelde hem voor om eens mee te gaan. Het idee van een musical sprak Jeroen wel een beetje aan en dus ging hij voor de aardigheid een keertje mee, want ja, hij houdt van zingen. Wat de Zaankanter niet had verwacht was dat hij onmiddellijk opviel door zijn mooie luide stem. En hoewel hij had verwacht een beetje in de achterhoede te blijven, hadden de organisatoren daar heel andere gedachten over. Voor hij het door had, was hem de hoofdrol al toegekend! Santiago, de herder die op zoek gaat naar een verborgen schat. En die op zijn lange tocht in de meest onverwachte situaties verzeild raakt.

Niet religieus

Al met al moet dit wel een heel bijzondere ervaring zijn voor iemand die niet religieus is. Jeroen zingt wel graag maar om zomaar in een gezelschap terecht te komen waar hij zelf nooit aan gedacht zou hebben… ,,Wat is dit!, ging er door me heen. Ik een hoofdrol, dat bedénk je toch niet!”, lacht hij.

Genieten

En dus werd het thuis repeteren en gelijk oefenen. Zelfs zoonlief van acht werd erbij betrokken getuige een bericht op de Facebooktijdlijn van Jeroen. Natuurlijk zong de hoofdrolspeler ook op de repetitieavond van 23 september zijn partij luidkeels mee. En ja, het gaat hem zo goed af. Toneelspelen en zingen, je ziet Jeroen genieten. Er werd deze avond geoefend voor geroezemoes in het café. Er wordt gebabbeld, gefluisterd, geoefend met kleine groepjes; fluisteren gaat over in praten, steeds luider… En ja hoor, dan klinkt het als in een druk café.

Markttafereel

Dan volgt het markttafereel. Daar, op het plein, wordt Santiago beroofd van al zijn geld. De scène wordt gezongen door de marktbezoekers en het klinkt steeds realistischer. Lachen en huilen… Zo wordt er iedere week door de cast hard gewerkt om in februari 2016 een inspirerende musical neer te zetten waar u ook van harte welkom bij bent.