Pianist Peter Pels

santiago de musical
Muziek speelt in het leven van Peter een grote rol

In de ruimte waar het zeer gemengde koor (mannen, vrouwen, kinderen) voor de musical aan het oefenen is heerst een enthousiaste sfeer. Er wordt voluit gezongen en het klinkt al zo goed! Elke week komen ze samen in de Apostolische kerk in Zaandijk waar Peter Pels bij de wekelijkse repetitie het koor van Santiago de Musical op piano begeleidt. Dat is een belangrijke rol en hij werkt daarbij nauw samen met Claudia Rumondor, die het koor dirigeert.

Muziek speelt in het leven van Peter een grote rol. Hij heeft de muzikale leiding een musicalgroep van de PKN-kerken (de Protestantse Kerken Nederland) in Zaanstreek-Noord, en op zondag begeleidt hij regelmatig de kerkdiensten in Assendelft op het orgel.

Het begeleiden van dit koor doet hij heel graag. Op de vraag hoe dit hem bevalt reageert hij direct met “Ze zijn Top! Het is een plezier om met zoveel enthousiaste mensen te werken. Er is echt een goede en positieve sfeer en dat voel je.” Die sfeer valt hem op, en dat raakt mensen, en het slaat ook over.

Natuurlijk heeft hij ook het verhaal van Santiago gelezen en ja, het is inderdaad een mooi verhaal, en wat zal het fijn zijn om dat straks in februari in de vorm van een musical te kunnen uitdragen. Maar voorlopig gaan de repetities gewoon door met onder meer het pakkende marktlied, “Kom hier, kom hier, kom kopen!” Peter geniet er zichtbaar van.