Naomi Visser kruipt in de huid van Fatima

‘Ik weet dat ik het kan’
santiago de musical

Zingen doet ze al praktisch vanaf haar geboorte, aldus haar moeder. Nu - op 20-jarige leeftijd - als zangeres bij de band Impact én hoofdrolspeelster bij Santiago de Musical. Even voorstellen: Naomi Visser alias Fatima in het inspirerende muziekproject.

Stiekem had ze wel gehoopt op een hoofdrol. Maar toen er al een Hollandse Fatima was gekozen, dacht Naomi dat haar kansen voorbij waren. ,,Ik vermoedde dat ze voor de tweede vrouwelijke hoofdrol iemand met een niet-Nederlandse achtergrond zouden kiezen. Dus niet!”, zegt Naomi.

De muzikale leiding kon gewoon niet om haar muzikale talenten heen. En dat terwijl de Zaandamse bijna niet had meegespeeld. ,,Afgelopen zomer zag ik op Facebook de oproep, maar ik kon niet bij de kick-off zijn. Eenmaal een repetitie bijgewoond, vond ik het gelijk leuk mee te doen. Vooral nu ik als Fatima lekker mag zingen.”

Leert veel

Wat doet Naomi om te groeien in haar rol? ,,Tot nu toe groei ik vooral door de gezamenlijke repetities. Saray (tweede hoofdrolspeelster) en ik willen wel samen repeteren. Maar we hebben het beiden druk. Het is er nog niet van gekomen.” De repetities vindt ze steeds leuker worden.

,,Je leert er heel veel en ik word er zekerder door. De sfeer is goed en gezellig. Zingen ligt mij meer dan acteren. Maar ook in het laatste merk ik groei bij mezelf. Ik weet dat ik het kan”, zegt ze zelfverzekerd. En zo hoort het ook want straks staat ook Naomi voor een zaal waar 450 paar ogen op haar zijn gericht.

Verbondenheid

Het musicalproject ziet Naomi ook als eigentijdse manier om met elkaar te praten (en niet over elkaar) en als je als eigentijds gelovige te profileren. ,,Je voelt de onderlinge verbondenheid en ontmoet mensen met diverse achtergronden. Welk geloof je ook aanhangt, er is respect voor elkaar. En Santiago de Musical doorbreekt het beeld dat mensen die geloven ‘stoffig zijn en alleen op zondag in de kerk samenkomen’. We lachen, zingen, spelen toneel…, kortom zijn net echte mensen”, zegt ze met een knipoog naar vooroordelen over gelovigen.

Verliefdheid…
Een professionele zangcarrière ziet Naomi (nog) niet zitten. Al zegt ze geen ‘nee’ tegen de roem mocht ze als zangeres ontdekt worden. ,,Voorlopig richt ik me op mijn horecaopleiding. Mijn droom is een eigen lunch(d)room.”

Zingen en toneelspelen gaat Naomi dus goed af, maar wat vindt ze lastig? ,,Verliefdheid spelen op mannen die niet van mijn leeftijd zijn. Met alle respect voor Jeroen en Mark, ze zijn toch ouder dan ik. Voor het juiste gevoel in mijn rol doe ik maar alsof mijn eigen vriend Jan Peter dan voor me staat!”, zegt ze met pretoogjes.

En wat is haar ‘Santiago-moment’?
,,Die moet nog volgen!”