Ensemble The Incredibles brengt Santiago muzikaal tot leven

santiago de musical
‘De tweede keer had ik hem wel’

Dat er muziek zit in Santiago de Musical was al bekend. Maar zeer goed nieuws is de deelname van muziekensemble The Incredibles uit Krommenie. Daarmee wordt het project naar een nog hoger muzikaal niveau getild.

Het elf man/vrouw sterke ensemble ontstond begin 2004 en is onderdeel van het M.O.K. (de Muziek Organisatie Krommenie). Dit is het overkoepelende orgaan van het Premier Drumcorps, de Premier Cadets en The Incredibles. ,,We zijn dus gewend op te treden en hebben een sterke muzikale achtergrond”, vertelt Ronald Vallinga die de marimba bespeelt. Het ensemble trad onder meer op tijdens het bloemencorso Winkel maar ook tijdens bedrijfsopeningen, de taptoe Krommenie en bij feestavonden. Als ze niet repeteren op het Marktlied uit Santiago, spelen ze normaal gesproken verschillende stijlen pop, jazz en rock.

Melodische instrumenten

‘Summertime and the living is easy’ , galmt het door het verenigingsgebouw Music Centre in Krommenie waar elke woensdagavond wordt gerepeteerd. Gitarist/zanger Younes Elamri heeft er zin in. Het ensemble heeft een uitgebreide speellijst met nummers van onder meer Take Five, The Police, The Stones, Caro Emerald, De Dijk tot de Red Hot Chili Peppers en Marco Borsato. Daarbij bespelen ze melodische slagwerkinstrumenten als de marimba, xylofoon en vibrafoon, aangevuld met drumstel, piano, saxofoon, trompet en (bas)gitaar.

‘Een lastig deel…’

,,Dit is een lastig deel”, zegt Dorien Broertjes die sax speelt alsof ze de zus is van Candy Dulfer. ,,Ja, best hoog”, meent Madelon Mulder die op hetzelfde instrument niet onderdoet voor haar collega. ,,De piano doet de zangpartij”, zegt drummer Ronald Smit. ,,We doen het nu als één blok”, stelt Rene Vallinga (inderdaad ‘broer van’ en bespeler van de vibrafoon) voor. Vijf weken is het ensemble nu verder met de Santiagonummers. Zeker het Marktlied klinkt al erg goed. Naast deze muzikanten bestaat The Incredibles uit zangeres Marjon van der Velde, Co Broertjes op het keyboard, Gerritjan Broertjes op gitaar en Bart Spiekstra op de trompet.

‘Iets langzamer?’

,,Mag het iets langzamer?”, vraagt bassist Rene Luiten. De muzikanten zingen en spelen vol passie en plezier ‘onze’ nummers, daarbij voor de gelegenheid geholpen door onze eigen Peter Pels die net zo makkelijk achter het keyboard speelt als de piano. Onwijs gaaf om dit te mogen horen en zien! Het klinkt al zo goed. Zelf zijn de muzikanten daarover minder te spreken. ,,De tweede keer had ik hem wel”, zegt Ronald die heel benieuwd is hoe alles klinkt als de zangers erbij zijn.

,,Ik ben hartstikke blij met wat jullie in deze korte tijd al hebben staan”, zegt Claudia die tevreden de voortgang beluisterde. ,,Half december moet het staan”, zegt Rene. Dat gaat lukken!

Tekst en foto’s: Dirk Karten

santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical santiago de musical